18 Temmuz 2009 Cumartesi

ötv indirimi ikinci öğretimde okuyana oldu bindirim (!)

Geçtiğimiz aylarda malumunuz devlet, ülkemizde uygulanmakta olan ÖTV yi kısa bir süreliğine de olsa tüketicilerden almıyordu.Çok değil bundan 3-5 ay önceye kadar parasızlıktan, işsizlikten, açlıktan, katıksızlıktan yakınan yurttaşlarımız bu indirimle beraber tüm beyaz eşyalarını, arabalarını bir güzel yeniledi.Peki bunun bedelini öğrenciler mi ödeyecekti (?) !
Bugünlerde yurdumuzda YÖK ün yeni tasarısı olan harç zamları gündemde hem de ne zam...
Üniversitelerin 1.öğretimlerinde %7-8 arasında değişen 2.öğretimlerde ise %100 lerden bahseden bi zam.. Neymiş örgün öğretimin yarısını 2.öğretimler karşılamak zorundaymış..
Peki ama neden?
Ayrıca Batılılaşmaktan bahseden ülkemiz batılılaşmayı neresinden algılamakta bilinmez ama yaptığı bu uygulamalarla eğitimin önünü kestiğinin farkında değil midir ya da biri çıksın desin ki amacı şudur..
Doğru yanlış bi açıklama beklemek hakkımızdır diye düşünüyorum ...
Yürüyüşler , coplanmalar, bi amaca hizmet etmiyor fakat bunun da böyle yürümeyeceğini devlet bilmek zorundadır...Avrupa'nın gelişmekte ve gelişmiş ülkeleri tırım tırım öğrenci beklerken, genç nüfus isterken bizim ülkemizde neden eğitimin önü bu zamlarla kesilmekte...
Beyin göçünün çok sayıda olduğu ülkemizde fırsat tanınmayan gençlerin imkan buldukları ülkede amaçlarını kovaladıkları unutulmamalı ve bir Türk ün neler yapabileceği unutulmasın...Türk ün Türkten başka dostu yoktu en büyük düşmanını da kendisini ilan ettirmeyin...
Anlayana ...

4 yorum:

  1. sosyal devletlerde eğitim sağlık korunma gibi hususlar ücretsiz olmalıdır.biz sosyal devlet değilmiydik?

    YanıtlaSil
  2. ülkede bir takım şeylerin değiştirilmesi gerektiğinden devamlı surette bahsedilir ama nedeni bilinmez hiç bir girişim de olmamıştır günümüze kadar... insanların bişeylerin farkına varmasının artık bir ehemmiyeti kalmamıştır zaman bişeyler yapma zamanıdır.

    YanıtlaSil
  3. Sırf reyting için imamhatiplerin katsayı sorununa kitlenen medya biraz da bu konuyu gündeme alsaydı keşke.

    YanıtlaSil